Kostpolitik

Mål:
– At påvirke indlæring og trivsel.
– At give viden om sund kost.
– At have fokus på ernæringssammensætningen i maden, så alle får en god og næringsrig kost.
– At sikre et stabilt blodsukker dagen igennem, ved at servere 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider.
– At lære eleverne god bordskik, og respekt for maden.

Hvordan:
– At tage udgangspunkt i kostrådene.
– At anvende gode råvarer.
– At sikre et højt indhold af fibre i vores mad.
– At minimere fedtstof og sukker i madlavningen.
– At sikre en varieret kost ved at tilbyde alle former for kød, fisk, fjerkræ, årstidens grønt og frugt.
– At producere mest muligt fra bunden.
– At bruge mindst muligt halvfabrikata.
– At minimere spild.

Morgenmad.
– Serveres på buffet med et udvalg af gryn, hjemmelavet mysli, hjemmebagt brød, ost, pålæg, mælkeprodukter, grønt og frugt samt kaffe og the.

Mellemmåltider.
– Frisk frugt og hjemmebagt brød med pålæg eller ost, smør og marmelade, koldskål, frugtgrød, kaffe og the. Til tebord om aftenen serveres der også saftevand.
Kage serveres kun til fødselsdag, i weekenderne og ved særlige fest arrangementer.

Middagsmad kl. 11.30-12.00.
– Den varme mad serveres på buffet.
– Kosten varieres mellem oksekød, svinekød, fjerkræ, fisk og grønsagsretter der servers sammen med kartofler, ris eller pasta og hjemmebagt brød.
– Der serveres hver dag en frisklavet salat/ grønsag varieret efter årstid, der passer til den varme ret.
– Der serveres vand til måltidet.

Aftensmad kl. 18.00.
– Serveres på buffet.
– Der serveres pålægsfade, en lun ret og salat der varieres dagligt.
– Der serveres rugbrød til.
– Der serveres vand og mælk til måltidet.

Der tages hensyn til elever fra andre kulturer.
Der tilberedes diæter efter henvisning fra lægen.
Der er taget højde for at det daglige energibehov bliver dækket gennem kosten, dette gælder også for sportsudøvere.

Kostpolitikken evalueres og revideres en gang om året.

Februar 2015/ LL