Elitesport på Stenhus Kostskole

På Stenhus Kostskole er vi klar over, at hvis man skal dyrke sit talent indenfor f.eks en sportsgren, så kan det godt komme til at ske på bekostning af skolearbejdet.

Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe vores elitesports-elever med at få det hele til at gå op.

Mød her én af dem:

Oliver Hansen.

 

Oliver dyrker kitesurfing, som er en form for sejlsport, men i den mere ekstreme ende. Der findes forskellige discipliner indenfor kitesurfting og Oliver dyrker den, er hedder ”Foil”. Det er en kapsejlads-disciplin, hvor det gælder om at være den hurtigste på banen.

Oliver er kitesurfer på et professionelt niveau. I år måtte han desværre udgå af DM pga en skade, men han blev en flot nr. 3 til både EM og VM. Ved siden af sin kitesurfing, har han været elev på Stenhus Kostskole indtil i sommers:

 

Vi har stillet Oliver et par spørgsmål om at få elitesport og skolearbejdet til at gå op:

Hvor meget tid bruger du på din sport om ugen?

I højsæsonen er det ikke urealistisk, at jeg bruger mellem 20 og 25 timer på min sport hver uge. Udover det kommer så sponsor vedligeholdelse og meget mere.

 

Hvordan har du fået det til at fungere samtidig med, at du gik i skole?

Stenhus Kostskole har været meget fleksible og forstående overfor min situation, og har flere gange fået rykket prøver og har også givet mig lov til at have mindre timer om ugen end de andre elever. Jeg anbefaler helt bestemt Stenhus Kostskole til enhver anden atlet.

 

Har du oplevet, at Stenhus har været gode til at give dig plads til at dyrke din sport?

Jeg har helt bestemt oplevet, at Stenhus har været gode til at give mig plads. Jeg har altid fået den tid, jeg skulle bruge til mine afleveringer, og hvis jeg ikke lige havde fået lavet mine lektier en dag, så var det heller ikke jordens undergang. Til gengæld har det været vigtigt, at jeg gav den gas, når jeg så havde mulighed for det.

 

Har du nogle gode råd til andre, der dyrker sport på et højt niveau, og som har svært ved at få tid til både træning og skole?

Mit bedste råd er helt sikkert at snakke med din skole. Hør, hvad de kan tilbyde dig. Fortæl dem, hvordan landet ligger og læg ikke skjul på noget. Jeg sagde fra dag ét til Stenhus Kostskole, at jeg nok ville have over en måneds rejsedage plus det løse. Om de kunne få det til at fungere for mig? Den kamp tog de op, og jeg endte endda med at gå ud med et gennemsnit, der var en del højere end det, jeg kom med.

 

Hvad er dit næste mål indenfor kitesurfing?

Mit næste store mål inde for kitesurfing er at vinde VM og EM i rækken under 19 næste år – og så blive samlet dansk mester i 2019. 

 

Klik her for at følge Oliver og hans kitesurfing på facebook