eSport

Har du lyst til at gå i en klasse med eSport på skemaet?

Stenhus Kostskole tilbyder i det kommende skoleår en linje på 7. årgang med fokus på gaming. 

Hvad er eSport?

eSport er en disciplin, som er vokset med afsindig fart de seneste år. Navnet er en sammenskrivning af electronic og sport, og det giver et meget godt billede af, hvad eSport går ud på: Det er nemlig computerspil, der er i centrum.

Men tror du, at eSport handler om at spærre sig inde på værelset og aldrig komme udenfor en dør, så har du fået galt fat i begrebet. Spiller man eSport på højt plan, måske endda i de professionelle rækker, så er det en benhård sport, der kræver lige dele spiltræning, fysisk træning og mental træning. Som med al anden elitesport er det kun de bedste, der bliver til noget, og derfor er det vigtigt at der bliver arbejdet bevidst og målrettet med både teknik, strategi, teamwork og din fysiske form.

eSport på Stenhus Kostskole

På den nye eSport linje på Stenhus Kostskole har vi fokus på netop disse ting.

Vi arbejder med spilteknikker og med praktisk træning, men derudover går vi også i dybden med strategi og teamwork. Vi træner dig samtidig mentalt, så du kan arbejde målrettet på at blive en af de bedste spillere, samt stå den mentale distance i et konkurrencepræget miljø, som gaming er. Fuldstændigt som det også kendes fra andre sportsgrene kræver det træning (også fysisk træning), viljestyrke og vedholdenhed at blive en af de aller bedste!

eSport linje på Stenhus Kostskole indeholder bl.a. følgende elementer: 

 • 6 ugentlige lektioner med eSport
 • 3 ugentlige lektioner med fysisk træning
 • Adgang til gamingudstyr, som skolen stiller til rådighed
 • Deltagelse i skoleliga (edu cup)
 • Ekskursioner til gamecons
 • Virksomhedsbesøg hos spiludviklere etc.
 • Fokus på især disse spil: CS:GO, LOL og Fifa
 • Teori, teknik, strategi og samarbejde på holdet (arbejde med mål og delmål)
 • Mulighed for at bo på Kostskolen

 

Den daglige undervisning: 

Når du vælger at gå på vores nye eSport linje, så er gaming naturligvis en stor del af hverdagen. Men det bliver ikke på bekostning af din faglighed. Den normale undervisning i e-sportsklassen er af samme høje faglighed, som Stenhus Kostskole i øvrigt er kendt for. Vi tilbyder altså stærk faglighed kombineret med e-sport – helt på samme måde som i vores øvrige sportsklasser. Vil du være med i eliten kræver det ikke kun praktisk træning, men også viden, færdigheder, udvikling og nysgerrighed. Alt det støtter vi og bakker op om på Stenhus Kostskole.

Eksempel på skoleskema for eSport linjen:  

 

Seriøs gaming kræver god form 

For at kunne klare lange stræk med fuld koncentration, kræver det, at du er i form. Både din hjerne og resten af kroppen skal kunne klare stress og koncentration. Derfor kombinerer vi gaming, sund kost og fysisk grundtræning. Skal du for alvor udvikle dit spil, handler det nemlig om at styrke din krop og din hjernes samspil. Derfor vil dette være være en yderligere del af dine træning som eSports elev på Stenhus Kostskole:

 • 30 minutters aktivitet tre gange om ugen (ud over faget idræt)
 • Cirkeltræning
 • Cardio / pulsforbedrende træning
 • Interval træning efter Tabata metoden
 • Fokus på især at styrke håndled, underarme og ryg.

 

Vil du være en del af dette gaming eventyr? 

Vi starter vores nye eSport linje om efter sommerferien 2018, og du kan blive en del af den fra start af! Du behøver ikke at bo på skoeln for at gå på linjen, men vær opmærksom på, at hvis der er venteliste til linjen, så vil elever, som vælger at bo på Stenhus Kostskole, have fortrinsret til denne klasse.  

Få mere at vide:

√ Kontakt kontoret og hør mere: KLIK HER FOR KONTAKT INFO 

√ Læs mere om hverdagen på Stenhus Kostskole. KLIK HER