Praktiske oplysninger

Alkohol og euforise-rende stoffer Indtagelse af hash, lightergas, ecstacy eller andre euforiserende stoffer er ikke tilladt, og medfører øjeblikkelig bortvisning fra kostskolen. Det er også bortvisningsgrund at indtage euforiserende stoffer når man ikke er på kostskolen.

Indtagelse af alkohol på kostskolen medfører hjemsendelse.

Elevråd på kostskolen Vi har et elevråd på kostskolen, hvor det er muligt at komme med ris og ros til kostskolen, og de voksne på kostskolen. Vi lytter meget til de ting vi får fra elevrådet og opfordrer eleverne til at være aktive i elevrådet.
Fritiden Skolen er beliggende tæt ved skov og fjord med mulighed for en række udendørsaktiviteter/boldspi/løb mv. Vi har adgang til egen fodbold-, tennis- og atletikbane, og ved fjorden ligger vores kanoer klar, og giver mulighed for en sejltur på fjorden på varme forårs og sommeraftener.

Vi har egen gymnastiksal og kan efter aftale benytte idrætshal og motionsrum på gymnasiet.

Skulle der være Kostelever som har lyst til dyrke sport via sportsklub tilbyder Holbæk og omegn et beredt udvalg.

Hverdagen Sådan forløber en hverdag:

Morgenmad kl. 07:30
Middagsmad kl. 11:40-12:05
Lektielæsning kl. 16:30-17:50
Aftensmad kl. 18:00
Tebord kl. ca. 21:00 (frivilligt)

Sengetid kl. 22.30 (alle skal være på værelset, have børstet tænder mv.)

Lektieklassen er et tilbud om ekstra lektiehjælp. Dagskolen stiller en lærer til rådighed for kostskolens elever.

Om aftenen er der forskellige aktiviteter, vi ser tv, spiller/spil mv.

IT og internet Der er trådløs internetadgang på alle værelser.
Elever bør medbringe egen PC/bærbar.
Piercing Vi accepterer ikke piercinger i ansigtet (læs: fra skuldrene og opefter) – øreringe er tilladt.
Rygning Det er ikke tilladt at ryge på skolens område.
Tyveri Medfører bortvisning fra skolen.
Vask Eleverne skal selv sørge for tøjvask. Vaskemaskine/tørrretumbler findes ved baderum i hovedbygning eller på Skagbo.
Værelset Vi har 45 værelser på kostafdelingen – både små og store værelser. 2-3 gange om året har kosteleverne mulighed for at bytteværelse. Kostafdelingen har flere bygninger. De små bor i hovedbygningen, og de store har deres egen bo-afdeling.

Til værelset hører: Seng/topmadras, skrivebord, stol, lampe.

Eleverne skal selv medbringe: dyne/pude, sengelinned, håndklæde. Det er selvfølgelig også tilladt at medbringe personlige ting til værelset.

Eleverne skal selv sørge for at holde værelset ryddeligt, samt gøre værelse rent. Dvs. vaske gulv/tørrestøv af mv.

Weekender I weekenderne er regler og spisetider lidt anderledes. Der er ikke fast sengetid i weekender (dvs. fredag og lørdag), men som hovedregel skal man være på sin afdeling kl. 24.00. Man må gerne være længe oppe og se TV, men skal være stille. I weekenderne sover vi ofte lidt længere og aftaler at lave brunch med æg og bacon, tebirkes, juice mm. Efter weekend skal eleverne være tilbage på kostskolen senest kl. 22.00.
Økonomi Via Fordelingssekretariatet vil der afhængig af indkomst være mulighed for at søge om tilskud til nedbringelse af betaling til ophold. Kontakt skolens kontor for nærmere oplysning.
Udflugter Kostskolen prioriterer fællesskabet højt og vi har mange fælles arrangementer. Vi er på tur 3-4 gang om året, og besøger blandt andet Sverige, Østrig og skønne steder i Danmark.